Dbaj o zdrowie


świąteczny stół

Sposobu spędzenia Świąt Wielkanocnych

Święta Wielkanocne to radosny czas spędzony w rodzinnym gronie, z dala od codziennych obowiązków. Zanim jednak zasiądziemy do wielkanocnego stołu, czekają nas nie tylko domowe porządki, ale także godziny spędzone w kuchni na przygotowywaniu świątecznych potraw. Wielu z nas wolałoby je ominąć i oddać się w pełni świętowaniu. Jak to zrobić? Dobrym rozwiązaniem może okazać się zabranie rodziny w przytulne miejsce na wykwintny posiłek wielkanocny.

Czas dla rodziny i przyjaciół

 Często w ferworze przedświątecznych przygotowań zapominamy o najważniejszym – relaksie i odpoczynku. Często bywają one tak męczące, że później nawet spotkania z rodzinną nie cieszą tak jak powinny. A to przecież właśnie możliwość wspólnego, radosnego biesiadowania jest najcenniejsza. Dlatego, by oszczędzić sobie wielu godzin spędzonych w kuchni, warto wybrać alternatywne rozwiązanie i udać się na świąteczne śniadanie lub obiad do restauracji. A może wyjechać i spędzić święta poza domem w przytulnym hotelu. – Coraz częściej Polacy decydują się na celebrowanie świąt poza domem. Wynika to z faktu, że mamy coraz mniej czasu, jesteśmy zapracowani i chcemy ominąć przedświąteczny harmider.
Chcemy zwyczajnie się zrelaksować, odpocząć od pracy i poświęcić chwilę rodzinie. Warto zrekompensować najbliższym to, że w szarej codzienności nie zawsze otrzymują od nas należytą uwagę i czas. Poza tym, co nas niezmiernie cieszy, coraz bardziej ufamy restauratorom i ich zdolnościom. W naszym menu można np. znaleźć specjały przygotowane właśnie na tę wyjątkową okazję. Dla tych, którzy wybierają się do nas na całe święta, mamy specjalną niespodziankę – pakiet wielkanocny. Po spokojnej nocy w zaciszu naszego hotelu, zapraszamy na specjalne wielkanocne śniadanie. Goście dostaną koszyczek z jajkami i ozdobami do przygotowania pisanek oraz wezmą udział w poszukiwaniu czekoladowych jajek – niespodzianek w pokojach. Oprócz tego, dla wszystkich pragnących się odprężyć proponujemy saunę, jacuzzi i siłownię - mówi Karolina Kocyłowska, dyrektor hotelu The Granary i Restauracji Mennicza Fusion.

Jak wybrać odpowiednie miejsce

Zanim podejmiemy decyzję o wyborze miejsca na tę wyjątkową okazję, warto zastanowić się, czego oczekujemy. Ważne, by wszyscy goście czuli się komfortowo, a atmosfera była swobodna i sprzyjała degustowaniu świątecznych przysmaków. – Planując święta poza domem, trzeba zrobić rezerwację odpowiednio wcześniej, jeśli zostawimy to na ostatnią chwilę, możemy się rozczarować. Kryterium wyboru nie powinna być jedynie cena czy efektowne menu, ale także atmosfera danego miejsca – mówi Olga Skolasińska, Sales & Marketing Executive, hotelu The Granary. Szczypta przyjemności

Tradycyjna polska Wielkanoc kojarzy się przede wszystkim ze wspólnymi posiłkami w gronie rodziny i przyjaciół. Szczególnie ważnym punktem jest wielkanocne śniadanie, kiedy na stole pojawiają się jaja podawane w najrozmaitszy sposób. Nie może zabraknąć również innych kulinarnych specjałów, jak różnego rodzaju mięsa pieczone, podawane na zimno, szynki oraz tradycyjne pasztety.

– Wielkanoc to oczywiście tradycja, ale nie bójmy się także troszeczkę poeksperymentować. Jeśli ktoś ma ochotę nie tylko na tradycyjny żurek, można skorzystać z niezwykle bogatej oferty kuchni Fusion. Święta to doskonała okazja, by poznać nowe smaki i udać się w kulinarną podróż. Tak więc zrelaksujmy się i oddajmy w pełni świątecznym przyjemnościom, gotowanie zaś zostawmy w te dni innym – mówi Mateusz Malinowski, szef kuchni, Mennicza Fusion.

W tych sprzyjających warunkach możemy poświęcić całą naszą uwagę bliskim i w pełni oddać się świątecznej beztrosce. A na pewno, jeśli ominą nas wcześniejsze przygotowania, Wielkanoc będziemy wspominać długo i o wiele przyjemniej niż zazwyczaj.

Informacje:
Magdalena Piprek
PR Manager
Mob.: + 48 663 74 84 37
E-mail: magda@famapr.pl


Polecamy



FAQ Forum dyskusyjnego

Dyskusja na temat:

Kontakt

W sprawach publikacji lub reklamy

Email:

Disclaimer

Nasze artykuły chronione sa prawami autorskimi.